fbpx
 PRAVILA I UPUTE ZA KORIŠTENJE JetFox design  WEB STRANICE
 

Uvjeti web poslovanja www.jetfoxdesign.hr

Uvjeti poslovanja
Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Jet Fox Design, obrta za usluge (u daljnjem tekstu Jet Fox) vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske.
Trgovac zadržava pravo izmjene Uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku. Sve izmjene bit će objavljene putem web stranice Jet Fox te će stupiti na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama. Bilo kakve izmjene Uvjeta primjenjivat će se na kupnje izvršene nakon objavljivanja tih izmjena.

Kupac je dužan provjeriti važeće Uvjete prije svake kupnje.

Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.

Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog Ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Trgovca i Kupca putem Internet trgovine.

Jet Fox Design,

Puni naziv: Jet Fox Design, Obrt za usluge, vl. Vedran Runje
Sjedište: Svetog Marka Križevčana 9, 33520 Markovo
Email: jetfox.design@gmail.com
Žiro račun:    HR0524020061140380050 otvoren kod Erste Steiermarkische Bank d.d.

Jet Fox prodajom putem Internet trgovine www.jetfoxdesign.hr nastupa u svoje ime.
Jet Fox nema nikakvih dodatnih troškova sredstava daljinske komunikacije.

Kupac 
Kupac proizvoda je svaka fizička osoba koja kupuje proizvode putem Internet trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja tj.  koja odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati e-bankingom, virmanom (uplatnicom) u banci (pošti ili FINI) i pošalje narudžbu Jet Fox-u, također kupac naručene proizvode može platiti i prilikom preuzimanja

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Trgovac ne snosi nikakvu odgovornost.

Cijene
Putem Internet trgovine www.jetfoxdesign.hr kupcu je omogućena kupnja dijela asortimana proizvoda koji se nalazi na web stranicama Jet Fox

Sve cijene predstavljaju maloprodajne cijene i izražene su u kunama (HRK)  i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Navedene maloprodajne cijene vrijede isključivo za kupnju proizvoda putem Internet trgovine.  Maloprodajne cijene vrijede u slučaju plaćanja dolje navedenim načinima i pod dolje navedenim uvjetima.
Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe.
Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.
Kupcu se može naplatiti usluga dostave naručenih proizvoda. Jet Fox koristi kurirsku službu GLS d.o.o. za slanje svoji pošiljki. U iznimnim slučajevima Jet Fox svoje proizvode šalje putem HR Pošte.

Internetska trgovina

Internetska je trgovina otvorena svaki dan, 24 sata dnevno. Pridržavamo pravo da na određeno ili neodređeno vrijeme zaustavimo prodaju nekih ili svih proizvoda ili da na određeno ili neodređeno vrijeme ograničimo ili potpuno onemogućimo pristup stranicama internetske trgovine. Imamo mogućnost, da radi očigledne pogreške u online trgovini (npr. vidno kriva cijena), narudžbu otkažemo. Također Jet Fox može otkazati narudžbu ukoliko se radi o proizvodima naručenim po specifikaciji kupca (po narudžbi, npr. Ugravirana imena, ispis teksta, gravura fotografija i slično.)

Slike i informacije o proizvodima
Slike i opisi ne moraju nužno biti identični proizvodu.  Jet Fox zadržava pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda.
Tolerancije mjera: Svi proizvodi Jet Fox design-a rade se prema posebnoj narudžbi, personalizirani za svakog pojedinog kupca. Na mrežnoj stranici www.jetfoxdesign.hr, i web trgovini objavljene mjere (duljina, širina i visina) te veličine (npr. promjeri) mogu se u određenoj mjeri razlikovati od stvarnog proizvoda. Jet Fox design zadržava pravo na toleranciju mjera +/- 10 mm.

Tolerancije boje: Fotografije proizvoda i nijanse boja mogu se vizualno razlikovati od stvarnog proizvoda. Na to utječe svijetlost prilikom fotografiranja, kut fotografije, ambijent, filteri pri obradi fotografije i slično.  

Točnost podataka i opisa na web stranici:

Jet Fox se obvezuje pokušati u najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost i točnost informacija na internetskim stranicama, osobito u odnosu na cijenu ponuđenih proizvoda i usluga. Jet Fox ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda, slika te pogreške nastale prilikom promjena cijena i ažuriranja stranica.

U slučaju takove pogreške, a osobito ukoliko cijena istaknuta na internetskim stranicama iz bilo kojeg razloga ne bi odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda, Trgovac će bez odgode obavijestiti Kupca o istoj, te mu omogućiti da isti otkaže  odnosno izmijeni narudžbu.

Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) što je prije moguće, a najkasnije u roku od 7 dana od dana obavijesti Kupca o otkazu narudžbe.

Kupac nema pravo otkazivanja narudžbi za robu izrađenoj po njegovoj specifikaciji po članku 70. zakona o pravima potrošača.

Narudžba proizvoda
Proizvodi se  naručuju elektronskim putem, a proizvod može naručiti samo punoljetna poslovno sposobna osoba.
Proizvod se naručuje putem košarice. Kada Kupac izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Jet Fox Kupca o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen dostavom Potvrde o narudžbi putem e-pošte. Potvrda narudžbe sadržava informacije o narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, cijeni/cijenama, kontakt-podacima korisničke službe Trgovca te druge podatke sukladno Zakonu.
Nakon slanja potvrde o narudžbi Kupac može mijenjati narudžbu isključivo putem kontaktiranja Službe za kupce na mail: jetfoxdesignweb@gmail.com ili odgovoriti na poslanu potvrdu o zaprimanju narudžbe.

Na webshopu Kupac može platiti svoju narudžbu klikom na „Kupi“. U košarici će tada vidjeti ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dodatnih eventualno odabranih usluga: dostave i posebnih narudžbi). 

Jet Fox će isporučiti proizvode Kupcu u roku od 1-7 dana, iznimno 14 dana, što zavisi o tipu proizvoda (prilikom naručivanja možete provjeriti dostupnost za odreženi proizvod). Ukoliko se radi o proizvodima naručenim po posebnoj specifikaciji (personalizirano po narudžbi) rok o isporuci može biti i duži, u zavisnosti od specijalih zahtjeva kupca. Također prilikom naručivanja proizvoda možete provjeriti i dogovoriti rok isporuke.

U slučaju da Jet Fox nije u mogućnosti isporučiti određeni proizvod u predviđenom roku zato što naručenog proizvoda nema u skladištu ili ga nije više moguće proizvesti, Jet Fox će pismeno, dostavom Obavijesti putem elektroničke pošte obavijestiti kupca, koji može otkazati narudžbu proizvoda ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke.

Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je zaprimljena obavijest da proizvod nije moguće isporučiti ili proizvesti.

Sigurnost proizvoda

  • Jet Fox Design kontinuirano unapređuje postojeće i razvija nove proizvode pri tome pazeći na kvalitetu i sigurnost proizvoda pri uporabi. Jet Fox se ograđuje od možebitnih neželjenih posljedica prilikom korištenja svojih proizvoda.
  • Prilikom korištenja proizvoda koje se lijepe ili montiraju na zidove, vrata, police, automobile i ostale površine Jet Fox design se odriče odgovornosti za možebitna nastala oštećenja na tim površinama površinama.
  • Prilikom montaže proizvoda na povišena mjesta i zidove, Jet Fox se odriče odgovornosti u slučaju otpadanja proizvoda sa zidova. 
  • Proizvode koji sadrže elektronske uređaje nikada nemojte ostavljati upaljene bez nadzora.

Dostava/preuzimanje robe
Cijena  usluge dostave nije uračunata  u cijenu proizvoda. Cijena dostave uračunava se u „košarici proizvoda pri zaključivanju narudžbe.

Dostava  kupljenog proizvoda vrši se na adresu dostave navedenu prilikom izrade narudžbe.
Dostava proizvoda Kupcu obavlja se isključivo radnim danom u radnom vremenu kurirske sužbe GLS ili HR Pošte. Dostavljač će telefonskim putem kontaktirati Kupca radi dogovora oko termina za dostavu. Ukoliko se Kupac ne javi na telefonski poziv dostavljača ili istoga povratno ne kontaktira, Trgovac robu neće isporučivati predviđenog dana, nego će se dostava dogovoriti za neki drugi dan.

Rok isporuke  dostupne robe u e-trgovini je od 1-5 dana iznimno 14 do 30 radnih dana ukoliko materijala za izradu specijalnih narudžbi nema na skladištu, osim proizvoda za koje je kupac obaviješten o drugačijem roku isporuke.
Rok za dostavu počinje teći nakon zaprimanja uplate na žiro računu ili ako je drugačije dogovoreno s Kupcem (plačanje prilikom preuzimanja) Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave.
U slučaju da kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Trgovac ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova vezanih uz isporuku. Također Jet Fox u slučaju odbijanja prijema naručenih proizvoda zadržava pravo pokrenuti sudski postupak za naknadu štete uzrokovane neodgovornim ponašanjem kupca. Također kod ponovnog slanja proizvoda kupcu će biti zaračunat dodatni trošak za ponovnu dostavu paketa.

Plaćanje
Naručene proizvode i usluge kupac može platiti na jedan od sljedećih načina: 
1) općom uplatnicom u pošti, banci, FINI 
2) internet bankarstvom
3.)   Prilikom preuzimanja (pouzećem)

Kupac plaća svoju narudžbu klikom na „Kupi“. Kupac tada u svojoj košarici vidi ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dostave).

Ukoliko Kupac izabere plaćanje uplatnicom ili internet bankarstvom, na kraju postupka naručivanja biti će mu prikazani svi podaci potrebni za izvršenje uplate. Kupac ima  i mogućnost preuzimanja i ispisa opće uplatnice sa svim podacima za uplatu. 

U slučaju da kupac robu namjerava platiti uplatnicom ili internet bankarstvom, rok za uplatu je 48 sata od slanja narudžbe. Nakon tog roka Jet Fox ne može garantirati dobavljivost naručenih artikala, pa potvrda narudžbe postaje neobvezujuća za Jet Fox te se njegova narudžba briše iz sustava, odnosno smatra se otkazanom. U navedenom slučaju Kupac će putem elektroničke pošte zaprimiti Obavijest da je njegova narudžba otkazana. Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na računu Trgovca. 

Isporuka:
Jet Fox odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske i Zakona o zaštiti potrošača.

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca (trenutak predaje stvari u posjed kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik), bez obzira je li mu materijalni nedostatak bio poznat. Kupac je obvezan obavijestiti trgovca o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva dana od zaprimanja naručenih proizvoda.

Jet Fox ne odgovara za nedostatke koji se pokažu kod ne pravilog rukovanja s proizvodima, nepravilne montaže, sastavljanja i ostalih fizičkih oštećenja robe.

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka Jet Fox sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima može imati jednu od sljedećih obveza:

  1. uklanjanje nedostatka
  2. predaja druge stvari bez nedostatka,
  3. sniženje cijene,
  4. raskid ugovora.

U slučaju da su nedostaci posljedica nestručnog puštanja u rad, upravljanja, skladištenja, održavanja ili drugih nestručnih zahvata kupca, trgovac ne snosi odgovornost.

Reklamacije
Prijava reklamacije se vrši putem  elektroničke pošte: jetfoxdesignweb@gmail.com

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju Kupac nije dužan preuzeti pošiljku.

U slučaju da su nedostatci posljedica nestručne montaže, dostave, skladištenja, održavanja ili drugih nestručnih zahvata kupca, Jet Fox ne snosi odgovornost.

Ostvarenje prava po prijavljenoj reklamaciji ostvaruju se skladno zakonu o Zašiti potrošača i Zakonu o obaveznim odnosima.

Otkazivanje i raskid ugovora
Kupac može otkazati narudžbu u bilo kojem trenutku do trenutka isporuke proizvoda Kupcu slanjem izjave o otkazu narudžbe putem elektroničke pošte na mail: jetfoxdesignweb@gmail.com, osim ako se radi o proizvodima naručenim po specifikaciji kupca (personalizirani proizvodi), u tom slučaju raskid nije moguće bez podmirenja izravnih troškova nastalih narudžbom.

Ako je narudžba otkazana prije nego su proizvodi krenuli u izradu, kupac ima pravo tražiti povrat ukupnog uplaćenog iznosa za proizvode i ostale odabrane usluge.

Nakon otkazivanja narudžbe, Kupac će dobiti Potvrdu o otkazivanju narudžbe putem e-pošte.

Pravo na raskid ugovora po Odsjeku IV, članak 72. Zakona o zaštiti potrošača:
Kupac ima pravo ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Predmetni rok započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

 Ako je jednom narudžbom kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Ako Jet Fox ne obavijesti Kupca o pravu Kupca na jednostrani raskid ugovora ovo pravo prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem  elektroničke pošte na adresu jetfoxdesignweb@gmail.com .Trgovac se obvezuje bez odgađanja dostaviti potrošaču Potvrdu o primitku izjave o raskidu putem elektroničke pošte koju Kupac navede u Obrascu odnosno u Izjavi o raskidu.

Izjavu o raskidu ugovora kupac je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora.

Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je obavijestio trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor.
Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata robe.
Trgovac se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.
Trgovac nije dužan izvršiti povrat plaćenog prije nego mu roba isporučena kupcu bude vraćena, osim ako nije ponudio da robu koju kupac vraća, sam preuzme, odnosno nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag Trgovcu, ako bi o tome Trgovac bio obaviješten prije primitka robe.

Trgovac se obvezuje izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio kupac prilikom plaćanja osim ako kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da kupac ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko Kupac vraća proizvod koji je sastavljen te ako postoji mogućnost da rastavljanjem proizvoda uzrokuje daljnje oštećenje proizvoda, potrebno je proizvod ostaviti sastavljen i kontaktirati Trgovca. 

Isključenje prava na raskid ugovora 
Kupac nema pravo na raskid u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, a osobito ako je:

– ugovor o uslugama Jet Fox design u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te njegovu potvrdu da je upoznat sa činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
– predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Jet Fox design, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora;
– predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču;
– predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

Trajanje ugovora
Ugovor koji Kupac sklapa s Jet Fox design-om jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

Pisani prigovori Kupaca i sporovi
Ovi Opći uvjeti sačinjeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske. Svoje pisane prigovore na proizvode ili usluge Prodavatelja Kupci mogu predati elektronskom poštom na adresu: jetfoxdesignweb@gmail.com kako je to navedeno u podacima Prodavatelja.
Prodavatelj je dužan bez odgađanja potvrditi da je pisani prigovor Kupca primio, a najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora na isti odgovoriti.

 U slučaju spora između Kupca i Jet Fox, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

U slučaju spora između Kupca i Jet Fox-a, nastojat će problem riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Slatini.

Sukladno uredbi br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća, postoji obveza trgovaca koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na svojim stranicama osiguraju elektronsku poveznicu s platformom za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem ove poveznice:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

Promocija:

U svrhu promoviranja svojih proizvoda na web stranici www.jetfoxdesign.hr, Facebook stranici, instagramu, Google-u i ostalim internetskim stranicama i mrežama Jet Fox design zadržava pravo fotografije izrađenih proizvoda i usluga koristiti za promidžbene svrhe.

Jet Fox Design u svrhu promoviranja svojih proizvoda i marketinga periodično objavljuje nagradne natječaje i darivanja svoji proizvoda. U takvom natječaju dobitnik nagrade koji je ispunio sve uvjete natječaja te se proglasi pobjednikom prema pravilima natječaja na poklon (bez naknade) dobiva proizvod ili uslugu iz nagradnog natječaja, odnosno akcije darivanja. Dobitnik je dužan dostaviti svoje podatke u svrhu slanja proizvoda putem GLS kurirske službe te podmiriti trošak dostave od 35 kn.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Registracijom na internet stranici www.jetfoxdesign.hr  kupac daje osobnu suglasnost da Trgovac kao Voditelj obrade prikuplja, koristi, obrađuje i prenosi njegove osobne podatke, primjerice, radi sklapanja i ispunjenja prava i obveza iz kupoprodajnog ugovora, analize poslovanja trgovca, analize i unapređenja korisničkog iskustva kupca, evidencije ostvarenih narudžbi, marketinga, dostave naručenih proizvoda, tehničke podrške kupcima.

Trgovac je kao Voditelj obrade podataka usmjeren na zaštitu prikupljenih osobnih podataka te njihovu obradu sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Trgovac osobne podatke kupca/korisnika obrađuje jer mu zakonski propisi nalažu određena postupanja, ili jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem je kupac stranka, ili kako bi se poduzele radnje prije sklapanja ugovora temeljem trgovčeva legitimnog interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode pojedinca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka. 

Ukoliko trgovac ne može podatke kupca obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova, zatražit će privolu korisnika/kupca.

Korisnik/kupac može u bilo koje trenutku povući privolu ukoliko se obrada osobnih podataka temelji na istoj, na način da o povlačenju privole pošalje obavijest na e-mail adresu: jetfoxdesignweb@gmail.hr

Kupci/korisnici naših stranica u svakom trenutku imaju slijedeća prava:

  • Pravo na informiranje o obradi osobnih podataka i pravo na pristup podatcima
  • Pravo na prenosivost podataka
  • Pravo na ograničenje obrade
  • Pravo na podnošenje prigovora
  • Pravo na ispravak netočnih i dopunu nepotpunih podataka
  • Pravo na brisanje podataka

Trgovac će prikupljene podatke čuvati samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ostvarenje ranije navedene svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. Trgovac će određene osobne podatke čuvati u vremenskom period koji propisuje zakon odnosno drugi propis koji obvezuje Trgovca na čuvanje podataka. Ukoliko je korisnik/kupac Trgovcu dao privolu, osobne podatke će Trgovac obrađivati sve do povlačenja privole.

U prvom redu, Trgovac kao Voditelj obrade prikuplja podatke potrebe za ispunjenje njegove obveze isporuke proizvoda i usluge, kao što su: ime, prezime, adresa, broj telefona i/ili mobilnog telefona, e-mail adresa, financijske informacije kao što su informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju  koje korisnik/kupac pruži prilikom narudžbe i/ili plaćanja.

Trgovac se obvezuje  štititi osobne podatke kupaca/ korisnika na način da se svi podatci o korisnicima/kupcima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Podaci se čuvaju u sigurnom okruženju, zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništenja.

Trgovac neće prosljeđivati osobne podatke bez prethodne suglasnosti korisnika/kupca, osim:

  • Dostavnoj službi radi dostave paketa i naručene robe.
  • Državnim organima vlasti na temelju njihovog obrazloženog pisanog zahtjeva u svrhu provođenja određenog postupka

„Cookies“
Internetske stranice Trgovca koriste kolačiće tzv. „cookies“ kako bi internetska trgovina mogla prepoznati i pamtiti korisnika i na taj način omogućiti realizaciju kupnje. 
Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi. Nastaju kad preglednik na korisničkom računalu učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku. Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega. Kolačići mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).
Internetske stranice Trgovca koriste se i kolačićima trećih strana, za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe internetskih stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće. Navedeno korisnik može spriječiti blokiranjem kolačića u postavkama internetskog preglednika. Kako je svrha kolačića omogućivanje upotrebe i poboljšanje usluge internetskih stranica i njihovih procesa, korisnik treba  imati na umu da blokiranjem ili brisanjem kolačića može onemogućiti ili izmijeniti rad tih značajki.

Politika kolačića

Kako bi ova Internet stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšanja Vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( kolačića-cookies ).

Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša.

Korištenjem ove Internet stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što su kolačići ?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vaše računalo putem Vašeg preglednika. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama, kako bi Vam sukladno tome ponudili informacije koje su vam prilagođene.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – Internet stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje.

Da bi kolačiće mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46 te Općoj uredbi o zaštiti podataka 2016/679 (GDPR), treba nam vaša privola.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete dopuštate li pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj Internet stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem Internet pregledniku. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih Internet preglednika: Mozilla FirefoxGoogle ChromeMicrosoft Internet ExplorerApple SafariOpera.

Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

Vrste kolačića ?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju Internet preglednika.

Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj stranici, pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Stalni ili spremljeni kolačići koriste se radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada posjetite Internet stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg pretraživača duže vrijeme, a taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na Internet server svaki put kada posjetite stranicu.

Kolačići prve strane dolaze s web mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Kolačići treće strane su kolačići koji su postavljeni od strane druge Internet stranice ili usluge. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.

Korištenjem ovih Internetskih stranica Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima poslovanja trgovca.

Ovi Upći uvjeti na snazi su i primjenjuju se od 20.12.2020. godine

Idealni pokloni bili su uvijek oni unikatni i posebni koji su izrađeni prema željama kupca i koji karakteriziraju osobu kojima je namijenjena. Jet Fox Design s Hrvatskim timom uzet će u obzir sve Vaše želje i motive te za Vas izraditi potpuno unikatan proizvod koji će biti idealan poklon Vašim bližnjima, prijateljima i poslovnim partnerima.
Zato je naš moto:
POŽELI - NARUČI - POKLONI

Add to cart