PRAVILA I UPUTE ZA KORIŠTENJE JetFox design  WEB STRANICE
 

Uvjeti web poslovanja www.jetfoxdesign.hr

Uvjeti poslovanja
Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Jet Fox Design, obrta za usluge (u daljnjem tekstu Jet Fox) vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem Internet trgovine.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske.
Trgovac zadržava pravo izmjene Uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku. Sve izmjene bit će objavljene putem web stranice Jet Fox te će stupiti na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama. Bilo kakve izmjene Uvjeta primjenjivat će se na kupnje izvršene nakon objavljivanja tih izmjena.

Kupac je dužan provjeriti važeće Uvjete prije svake kupnje.

Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.

Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog Ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Trgovca i Kupca putem Internet trgovine.

Jet Fox Design,

Puni naziv: Jet Fox Design, Obrt za usluge, vl. Vedran Runje
Sjedište: Svetog Marka Križevčana 9, 33520 Markovo
Email: jetfox.design@gmail.com
Žiro račun:    HR0524020061140380050 otvoren kod Erste Steiermarkische Bank d.d.

Jet Fox prodajom putem Internet trgovine www.jetfoxdesign.hr nastupa u svoje ime.
Jet Fox nema nikakvih dodatnih troškova sredstava daljinske komunikacije.

Kupac 
Kupac proizvoda je svaka fizička osoba koja kupuje proizvode putem Internet trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja tj.  koja odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati e-bankingom, virmanom (uplatnicom) u banci (pošti ili FINI) i pošalje narudžbu Jet Fox-u, također kupac naručene proizvode može platiti i prilikom preuzimanja

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Trgovac ne snosi nikakvu odgovornost.

Cijene
Putem Internet trgovine www.jetfoxdesign.hr kupcu je omogućena kupnja dijela asortimana proizvoda koji se nalazi na web stranicama Jet Fox

Sve cijene predstavljaju maloprodajne cijene i izražene su u kunama (HRK)  i vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. Navedene maloprodajne cijene vrijede isključivo za kupnju proizvoda putem Internet trgovine.  Maloprodajne cijene vrijede u slučaju plaćanja dolje navedenim načinima i pod dolje navedenim uvjetima.
Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe.
Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.
Kupcu se može naplatiti usluga dostave naručenih proizvoda. Jet Fox koristi kurirsku službu GLS d.o.o. za slanje svoji pošiljki. U iznimnim slučajevima Jet Fox svoje proizvode šalje putem HR Pošte.

Internetska trgovina

Internetska je trgovina otvorena svaki dan, 24 sata dnevno. Pridržavamo pravo da na određeno ili neodređeno vrijeme zaustavimo prodaju nekih ili svih proizvoda ili da na određeno ili neodređeno vrijeme ograničimo ili potpuno onemogućimo pristup stranicama internetske trgovine. Imamo mogućnost, da radi očigledne pogreške u online trgovini (npr. vidno kriva cijena), narudžbu otkažemo. Također Jet Fox može otkazati narudžbu ukoliko se radi o proizvodima naručenim po specifikaciji kupca (po narudžbi, npr. Ugravirana imena, ispis teksta, gravura fotografija i slično.)

Slike i informacije o proizvodima
Slike i opisi ne moraju nužno biti identični proizvodu.  Jet Fox zadržava pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda.
Tolerancije mjera: Svi proizvodi Jet Fox design-a rade se prema posebnoj narudžbi, personalizirani za svakog pojedinog kupca. Na mrežnoj stranici www.jetfoxdesign.hr, i web trgovini objavljene mjere (duljina, širina i visina) te veličine (npr. promjeri) mogu se u određenoj mjeri razlikovati od stvarnog proizvoda. Jet Fox design zadržava pravo na toleranciju mjera +/- 10 mm.

Tolerancije boje: Fotografije proizvoda i nijanse boja mogu se vizualno razlikovati od stvarnog proizvoda. Na to utječe svijetlost prilikom fotografiranja, kut fotografije, ambijent, filteri pri obradi fotografije i slično.  

 

Točnost podataka i opisa na web stranici:

Jet Fox se obvezuje pokušati u najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost i točnost informacija na internetskim stranicama, osobito u odnosu na cijenu ponuđenih proizvoda i usluga. Jet Fox ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda, slika te pogreške nastale prilikom promjena cijena i ažuriranja stranica.

U slučaju takove pogreške, a osobito ukoliko cijena istaknuta na internetskim stranicama iz bilo kojeg razloga ne bi odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda, Trgovac će bez odgode obavijestiti Kupca o istoj, te mu omogućiti da isti otkaže  odnosno izmijeni narudžbu.

Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) što je prije moguće, a najkasnije u roku od 7 dana od dana obavijesti Kupca o otkazu narudžbe.

Kupac nema pravo otkazivanja narudžbi za robu izrađenoj po njegovoj specifikaciji po članku 70. zakona o pravima potrošača.

Narudžba proizvoda
Proizvodi se  naručuju elektronskim putem, a proizvod može naručiti samo punoljetna poslovno sposobna osoba.
Proizvod se naručuje putem košarice. Kada Kupac izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Jet Fox Kupca o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen dostavom Potvrde o narudžbi putem e-pošte. Potvrda narudžbe sadržava informacije o narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, cijeni/cijenama, kontakt-podacima korisničke službe Trgovca te druge podatke sukladno Zakonu.
Nakon slanja potvrde o narudžbi Kupac može mijenjati narudžbu isključivo putem kontaktiranja Službe za kupce na mail: jetfoxdesignweb@gmail.com ili odgovoriti na poslanu potvrdu o zaprimanju narudžbe.

Na webshopu Kupac može platiti svoju narudžbu klikom na „Kupi“. U košarici će tada vidjeti ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dodatnih eventualno odabranih usluga: dostave i posebnih narudžbi). 

Jet Fox će isporučiti proizvode Kupcu u roku od 1-7 dana, iznimno 14 dana, što zavisi o tipu proizvoda (prilikom naručivanja možete provjeriti dostupnost za odreženi proizvod). Ukoliko se radi o proizvodima naručenim po posebnoj specifikaciji (personalizirano po narudžbi) rok o isporuci može biti i duži, u zavisnosti od specijalih zahtjeva kupca. Također prilikom naručivanja proizvoda možete provjeriti i dogovoriti rok isporuke.

U slučaju da Jet Fox nije u mogućnosti isporučiti određeni proizvod u predviđenom roku zato što naručenog proizvoda nema u skladištu ili ga nije više moguće proizvesti, Jet Fox će pismeno, dostavom Obavijesti putem elektroničke pošte obavijestiti kupca, koji može otkazati narudžbu proizvoda ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke.

Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac (uvećan za propisanu kamatnu stopu) što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je zaprimljena obavijest da proizvod nije moguće isporučiti ili proizvesti.

Sigurnost proizvoda

 • Jet Fox Design kontinuirano unapređuje postojeće i razvija nove proizvode pri tome pazeći na kvalitetu i sigurnost proizvoda pri uporabi. Jet Fox se ograđuje od možebitnih neželjenih posljedica prilikom korištenja svojih proizvoda.
 • Prilikom korištenja proizvoda koje se lijepe ili montiraju na zidove, vrata, police, automobile i ostale površine Jet Fox design se odriče odgovornosti za možebitna nastala oštećenja na tim površinama površinama.
 • Prilikom montaže proizvoda na povišena mjesta i zidove, Jet Fox se odriče odgovornosti u slučaju otpadanja proizvoda sa zidova. 
 • Proizvode koji sadrže elektronske uređaje nikada nemojte ostavljati upaljene bez nadzora.

Dostava/preuzimanje robe
Cijena  usluge dostave nije uračunata  u cijenu proizvoda. Cijena dostave uračunava se u „košarici proizvoda pri zaključivanju narudžbe.

Dostava  kupljenog proizvoda vrši se na adresu dostave navedenu prilikom izrade narudžbe.
Dostava proizvoda Kupcu obavlja se isključivo radnim danom u radnom vremenu kurirske sužbe GLS ili HR Pošte. Dostavljač će telefonskim putem kontaktirati Kupca radi dogovora oko termina za dostavu. Ukoliko se Kupac ne javi na telefonski poziv dostavljača ili istoga povratno ne kontaktira, Trgovac robu neće isporučivati predviđenog dana, nego će se dostava dogovoriti za neki drugi dan.

Rok isporuke  dostupne robe u e-trgovini je od 1-5 dana iznimno 14 do 30 radnih dana ukoliko materijala za izradu specijalnih narudžbi nema na skladištu, osim proizvoda za koje je kupac obaviješten o drugačijem roku isporuke.
Rok za dostavu počinje teći nakon zaprimanja uplate na žiro računu ili ako je drugačije dogovoreno s Kupcem (plačanje prilikom preuzimanja) Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave.
U slučaju da kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Trgovac ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova vezanih uz isporuku. Također Jet Fox u slučaju odbijanja prijema naručenih proizvoda zadržava pravo pokrenuti sudski postupak za naknadu štete uzrokovane neodgovornim ponašanjem kupca. Također kod ponovnog slanja proizvoda kupcu će biti zaračunat dodatni trošak za ponovnu dostavu paketa.

 

Plaćanje
Naručene proizvode i usluge kupac može platiti na jedan od sljedećih načina: 
1) općom uplatnicom u pošti, banci, FINI 
2) internet bankarstvom
3.)   Prilikom preuzimanja (pouzećem)

Kupac plaća svoju narudžbu klikom na „Kupi“. Kupac tada u svojoj košarici vidi ukupan iznos kupovine (s uračunatim troškovima dostave).

Ukoliko Kupac izabere plaćanje uplatnicom ili internet bankarstvom, na kraju postupka naručivanja biti će mu prikazani svi podaci potrebni za izvršenje uplate. Kupac ima  i mogućnost preuzimanja i ispisa opće uplatnice sa svim podacima za uplatu. 

U slučaju da kupac robu namjerava platiti uplatnicom ili internet bankarstvom, rok za uplatu je 48 sata od slanja narudžbe. Nakon tog roka Jet Fox ne može garantirati dobavljivost naručenih artikala, pa potvrda narudžbe postaje neobvezujuća za Jet Fox te se njegova narudžba briše iz sustava, odnosno smatra se otkazanom. U navedenom slučaju Kupac će putem elektroničke pošte zaprimiti Obavijest da je njegova narudžba otkazana. Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na računu Trgovca. 

Isporuka:
Jet Fox odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske i Zakona o zaštiti potrošača.

 

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca (trenutak predaje stvari u posjed kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik), bez obzira je li mu materijalni nedostatak bio poznat. Kupac je obvezan obavijestiti trgovca o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva dana od zaprimanja naručenih proizvoda.

Jet Fox ne odgovara za nedostatke koji se pokažu kod ne pravilog rukovanja s proizvodima, nepravilne montaže, sastavljanja i ostalih fizičkih oštećenja robe.

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka Jet Fox sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima može imati jednu od sljedećih obveza:

 1. uklanjanje nedostatka
 2. predaja druge stvari bez nedostatka,
 3. sniženje cijene,
 4. raskid ugovora.

U slučaju da su nedostaci posljedica nestručnog puštanja u rad, upravljanja, skladištenja, održavanja ili drugih nestručnih zahvata kupca, trgovac ne snosi odgovornost.

Reklamacije
Prijava reklamacije se vrši putem  elektroničke pošte: jetfoxdesignweb@gmail.com

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju Kupac nije dužan preuzeti pošiljku.

U slučaju da su nedostatci posljedica nestručne montaže, dostave, skladištenja, održavanja ili drugih nestručnih zahvata kupca, Jet Fox ne snosi odgovornost.

Ostvarenje prava po prijavljenoj reklamaciji ostvaruju se skladno zakonu o Zašiti potrošača i Zakonu o obaveznim odnosima.

Otkazivanje i raskid ugovora
Kupac može otkazati narudžbu u bilo kojem trenutku do trenutka isporuke proizvoda Kupcu slanjem izjave o otkazu narudžbe putem elektroničke pošte na mail: jetfoxdesignweb@gmail.com, osim ako se radi o proizvodima naručenim po specifikaciji kupca (personalizirani proizvodi), u tom slučaju raskid nije moguće bez podmirenja izravnih troškova nastalih narudžbom.

Ako je narudžba otkazana prije nego su proizvodi krenuli u izradu, kupac ima pravo tražiti povrat ukupnog uplaćenog iznosa za proizvode i ostale odabrane usluge.

Nakon otkazivanja narudžbe, Kupac će dobiti Potvrdu o otkazivanju narudžbe putem e-pošte.

Pravo na raskid ugovora po Odsjeku IV, članak 72. Zakona o zaštiti potrošača:
Kupac ima pravo ne navodeći za to razloge, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Predmetni rok započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

 Ako je jednom narudžbom kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Ako Jet Fox ne obavijesti Kupca o pravu Kupca na jednostrani raskid ugovora ovo pravo prestaje u roku 12 mjeseci od isteka roka za raskid (rok od 12 mjeseci počinje teći nakon isteka roka od 14 dana koji je predviđen za redovni raskid u slučaju uredne obaviještenosti). Ako je pak obavijest o pravu na jednostrani raskid dostavljena u roku od 12 mjeseci, pravo na jednostrani raskid prestaje po isteku roka od 14 dana od dana kada Kupac primi tu obavijest.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem  elektroničke pošte na adresu jetfoxdesignweb@gmail.com .Trgovac se obvezuje bez odgađanja dostaviti potrošaču Potvrdu o primitku izjave o raskidu putem elektroničke pošte koju Kupac navede u Obrascu odnosno u Izjavi o raskidu.

Izjavu o raskidu ugovora kupac je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora.

Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je obavijestio trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor.
Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata robe.
Trgovac se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora.
Trgovac nije dužan izvršiti povrat plaćenog prije nego mu roba isporučena kupcu bude vraćena, osim ako nije ponudio da robu koju kupac vraća, sam preuzme, odnosno nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag Trgovcu, ako bi o tome Trgovac bio obaviješten prije primitka robe.

Trgovac se obvezuje izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se koristio kupac prilikom plaćanja osim ako kupac izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da kupac ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko Kupac vraća proizvod koji je sastavljen te ako postoji mogućnost da rastavljanjem proizvoda uzrokuje daljnje oštećenje proizvoda, potrebno je proizvod ostaviti sastavljen i kontaktirati Trgovca. 

Isključenje prava na raskid ugovora 
Kupac nema pravo na raskid u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, a osobito ako je:

– ugovor o uslugama Jet Fox design u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te njegovu potvrdu da je upoznat sa činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena;
– predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Jet Fox design, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora;
– predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču;
– predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

Trajanje ugovora
Ugovor koji Kupac sklapa s Jet Fox design-om jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora.

Pisani prigovori Kupaca i sporovi
Ovi Opći uvjeti sačinjeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske. Svoje pisane prigovore na proizvode ili usluge Prodavatelja Kupci mogu predati elektronskom poštom na adresu: jetfoxdesignweb@gmail.com kako je to navedeno u podacima Prodavatelja.
Prodavatelj je dužan bez odgađanja potvrditi da je pisani prigovor Kupca primio, a najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora na isti odgovoriti.

 U slučaju spora između Kupca i Jet Fox, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

U slučaju spora između Kupca i Jet Fox-a, nastojat će problem riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Slatini.

Sukladno uredbi br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća, postoji obveza trgovaca koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na svojim stranicama osiguraju elektronsku poveznicu s platformom za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem ove poveznice:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

Promocija:

U svrhu promoviranja svojih proizvoda na web stranici www.jetfoxdesign.hr, Facebook stranici, instagramu, Google-u i ostalim internetskim stranicama i mrežama Jet Fox design zadržava pravo fotografije izrađenih proizvoda i usluga koristiti za promidžbene svrhe.

Jet Fox Design u svrhu promoviranja svojih proizvoda i marketinga periodično objavljuje nagradne natječaje i darivanja svoji proizvoda. U takvom natječaju dobitnik nagrade koji je ispunio sve uvjete natječaja te se proglasi pobjednikom prema pravilima natječaja na poklon (bez naknade) dobiva proizvod ili uslugu iz nagradnog natječaja, odnosno akcije darivanja. Dobitnik je dužan dostaviti svoje podatke u svrhu slanja proizvoda putem GLS kurirske službe te podmiriti trošak dostave od 35 kn.

 

Politika privatnosti za Jet Fox Design

Politika privatnosti

Zadnje ažuriranje: 14. kolovoza 2023

Ova Pravila o privatnosti opisuju naša pravila i postupke o prikupljanju, korištenju i otkrivanju vaših podataka kada koristite uslugu i govore vam o vašim pravima na privatnost i kako vas zakon štiti.

Vaše osobne podatke koristimo za pružanje i poboljšanje usluge. Korištenjem usluge pristajete na prikupljanje i korištenje informacija u skladu s ovom Politikom privatnosti. Ova Pravila privatnosti izrađena su uz pomoć Generatora pravila privatnosti.

Tumačenje i definicije

Tumačenje

Riječi čije je početno slovo veliko imaju značenja definirana pod sljedećim uvjetima. Sljedeće definicije imaju isto značenje bez obzira da li se pojavljuju u jednini ili množini.

Definicije

Za potrebe ovih Pravila privatnosti:

 • Račun znači jedinstveni račun kreiran za Vas za pristup našoj Usluzi ili dijelovima naše Usluge.
 • Pridruženo društvo znači subjekt koji kontrolira, kontrolira ga ili je pod zajedničkom kontrolom sa stranom, pri čemu “kontrola” znači vlasništvo nad 50% ili više dionica, vlasničkog udjela ili drugih vrijednosnih papira koji imaju pravo glasa pri izboru direktora ili drugog organa upravljanja .
 • Tvrtka (u ovom Ugovoru “Tvrtka”, “Mi”, “Nas” ili “Naš”) odnosi se na Jet Fox Design, obrt za usluge, Sv. Marka Križevčana 9, 33520 Makrovo.
 • Kolačići su male datoteke koje web-mjesto postavlja na vaše računalo, mobilni uređaj ili bilo koji drugi uređaj, a koje sadrže pojedinosti vaše povijesti pregledavanja na tom web-mjestu među brojnim upotrebama.
 • Država se odnosi na: Hrvatsku
 • Uređaj označava svaki uređaj koji može pristupiti Usluzi, poput računala, mobilnog telefona ili digitalnog tableta.
 • Osobni podaci su sve informacije koje se odnose na identificiranu osobu ili osobu koju je moguće identificirati.
 • Usluga se odnosi na web stranicu.
 • Pružatelj usluga označava svaku fizičku ili pravnu osobu koja obrađuje podatke u ime Društva. Odnosi se na tvrtke treće strane ili pojedince zaposlene u Tvrtki za olakšavanje Usluge, pružanje Usluge u ime Tvrtke, pružanje usluga povezanih s Uslugom ili pomoć Društvu u analizi korištenja Usluge.
 • Usluga društvenih medija treće strane odnosi se na bilo koju web stranicu ili web stranicu društvene mreže putem koje se korisnik može prijaviti ili stvoriti račun za korištenje usluge.
 • Podaci o korištenju odnose se na podatke prikupljene automatski, bilo generirane korištenjem Usluge ili iz same infrastrukture Usluge (na primjer, trajanje posjeta stranici).
 • Web stranica odnosi se na Jet Fox Design, dostupna na http://www.jetfoxdesign.hr
 • Vi označavate pojedinca koji pristupa ili koristi Uslugu, ili tvrtku ili drugu pravnu osobu u ime koje ta osoba pristupa ili koristi Uslugu, prema potrebi.

Prikupljanje i korištenje Vaših osobnih podataka

Vrste prikupljenih podataka

Osobni podaci

Tijekom korištenja naše usluge, možemo od vas tražiti da nam dostavite određene osobne podatke koji se mogu koristiti za kontakt ili identifikaciju. Podaci koji mogu identificirati osobu mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:

 • Email adresa
 • Ime i prezime
 • Podaci o korištenju

Podaci o korištenju

Podaci o korištenju prikupljaju se automatski prilikom korištenja usluge.

Podaci o korištenju mogu uključivati informacije kao što su adresa internetskog protokola vašeg uređaja (npr. IP adresa), vrsta preglednika, verzija preglednika, stranice naše usluge koje posjećujete, vrijeme i datum vašeg posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveni uređaj identifikatore i druge dijagnostičke podatke.

Kada Usluzi pristupite pomoću mobilnog uređaja ili putem njega, možemo automatski prikupiti određene podatke, uključujući, ali ne ograničavajući se na vrstu mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID vašeg mobilnog uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja, vaš mobilni operativni sustav, vrstu mobilnog internetskog preglednika koji koristite, jedinstvene identifikatore uređaja i druge dijagnostičke podatke.

Također možemo prikupljati informacije koje Vaš preglednik šalje svaki put kada posjetite našu Uslugu ili kada Usluzi pristupate putem ili putem mobilnog uređaja.

Informacije iz usluga društvenih medija trećih strana

Tvrtka vam dopušta izradu računa i prijavu za korištenje usluge putem sljedećih usluga društvenih medija trećih strana:

 • Google
 • Facebook
 • Instagram
 • Twiter (X)
 • LinkedIn
  Ako se odlučite registrirati putem usluge društvenih medija treće strane ili nam na neki drugi način dodijeliti pristup njoj, možemo prikupljati osobne podatke koji su već povezani s računom vaše usluge društvenih medija treće strane, kao što su vaše ime, vaša adresa e-pošte, vaše aktivnosti ili Vaš popis kontakata povezan s tim računom.

Također možete imati opciju dijeljenja dodatnih informacija s tvrtkom putem računa vaše usluge društvenih medija treće strane. Ako odlučite dati takve informacije i osobne podatke, tijekom registracije ili na neki drugi način, dajete Društvu dopuštenje da ih koristi, dijeli i pohranjuje na način koji je u skladu s ovom Politikom privatnosti.

Tehnologije praćenja i kolačići

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja za praćenje aktivnosti na našoj usluzi i pohranjivanje određenih informacija. Tehnologije praćenja koje se koriste su svjetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija te za poboljšanje i analizu naše usluge. Tehnologije koje koristimo mogu uključivati:

 • Kolačići ili kolačići preglednika. Kolačić je mala datoteka smještena na Vaš uređaj. Možete uputiti svoj preglednik da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvaćate kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše usluge. Osim ako niste prilagodili postavke svog preglednika tako da odbija kolačiće, naša usluga može koristiti kolačiće.
 • Web Beacons. Određeni dijelovi naše usluge i naše e-pošte mogu sadržavati male elektroničke datoteke poznate kao web svjetionici (također poznati kao čisti gifovi, pikselne oznake i gifovi s jednim pikselom) koje omogućuju Tvrtki, na primjer, brojanje korisnika koji su posjetili te stranice ili otvorio e-poštu i za drugu povezanu statistiku web stranice (na primjer, bilježenje popularnosti određenog odjeljka i provjera integriteta sustava i poslužitelja).
  Kolačići mogu biti “Trajni” ili “Sesijski” kolačići. Trajni kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu ili mobilnom uređaju kada ste izvan mreže, dok se kolačići sesije brišu čim zatvorite svoj web preglednik. Više o kolačićima možete saznati u članku na web stranici TermsFeed.

Koristimo i sesijske i trajne kolačiće u svrhe navedene u nastavku:

 • Neophodni/bitni kolačići
 • Vrsta: kolačići sesije
 • Upravlja: Mi
 • Svrha: Ovi su kolačići ključni kako bi vam pružili usluge dostupne putem web stranice i kako bi vam omogućili korištenje nekih njezinih značajki. Pomažu u autentifikaciji korisnika i sprječavaju lažno korištenje korisničkih računa. Bez ovih kolačića, usluge koje ste tražili ne mogu se pružiti, a mi koristimo ove kolačiće samo kako bismo vam pružili te usluge.
 • Politika kolačića/Kolačići prihvaćanja obavijesti
 • Vrsta: trajni kolačići
 • Upravlja: Mi
 • Svrha: Ovi kolačići identificiraju jesu li korisnici prihvatili korištenje kolačića na web stranici.
 • Kolačići funkcionalnosti Vrsta: trajni kolačići Upravlja: Mi
 • Svrha: Ovi nam kolačići omogućuju da zapamtimo odabire koje napravite kada koristite web stranicu, kao što je pamćenje vaših podataka za prijavu ili postavki jezika. Svrha ovih kolačića je pružiti Vam osobnije iskustvo i izbjeći da morate ponovno unositi svoje postavke svaki put kada koristite web stranicu.

Za više informacija o kolačićima koje koristimo i vašim izborima u vezi s kolačićima, posjetite naša Pravila o kolačićima ili odjeljak o kolačićima u našim Pravilima o privatnosti.

Korištenje Vaših osobnih podataka

Društvo može koristiti osobne podatke u sljedeće svrhe:

Za pružanje i održavanje naše usluge, uključujući praćenje korištenja naše usluge.

Za upravljanje vašim računom: za upravljanje vašom registracijom kao korisnika usluge. Osobni podaci koje navedete mogu vam omogućiti pristup različitim funkcionalnostima usluge koje su vam dostupne kao registriranom korisniku.

Za izvršenje ugovora: razvoj, usklađenost i preuzimanje kupoprodajnog ugovora za proizvode, artikle ili usluge koje ste kupili ili bilo kojeg drugog ugovora s nama putem Usluge.

Kontaktirati Vas: Kontaktirati Vas e-poštom, telefonskim pozivima, SMS-om ili drugim ekvivalentnim oblicima elektroničke komunikacije, kao što su push obavijesti mobilne aplikacije u vezi s ažuriranjima ili informativne komunikacije povezane s funkcionalnostima, proizvodima ili ugovorenim uslugama, uključujući sigurnosna ažuriranja, kada je potrebno ili razumno za njihovu provedbu.

Da bismo vam pružili novosti, posebne ponude i općenite informacije o drugim proizvodima, uslugama i događajima koje nudimo, a koji su slični onima koje ste već kupili ili o kojima ste se raspitivali, osim ako niste odabrali primanje takvih informacija.

Za upravljanje Vašim zahtjevima: Za praćenje i upravljanje Vašim zahtjevima nama.

Za poslovne prijenose: Vaše podatke možemo koristiti za procjenu ili provođenje spajanja, prodaje, restrukturiranja, reorganizacije, raspuštanja ili druge vrste prodaje ili prijenosa neke ili cijele naše imovine, bilo kao neograničeno poslovanje ili kao dio stečaja, likvidacije, ili sličan postupak, u kojem su osobni podaci koje držimo o korisnicima naših usluga među prenesenom imovinom.

U druge svrhe: Vaše podatke možemo koristiti u druge svrhe, kao što je analiza podataka, prepoznavanje trendova korištenja, određivanje učinkovitosti naših promotivnih kampanja te za procjenu i poboljšanje naše Usluge, proizvoda, usluga, marketinga i vašeg iskustva.

Vaše osobne podatke možemo podijeliti u sljedećim situacijama:

S Pružateljima usluga: Vaše osobne podatke možemo dijeliti s Pružateljima usluga kako bismo pratili i analizirali korištenje naše Usluge, kako bismo Vas kontaktirali.
Za poslovne prijenose: Vaše osobne podatke možemo podijeliti ili prenijeti u vezi ili tijekom pregovora o bilo kakvom spajanju, prodaji imovine Društva, financiranju ili stjecanju cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.
Pridružena društva: Vaše podatke možemo podijeliti s našim pridruženim društvima, u kojem slučaju ćemo od tih pridruženih društava zahtijevati da poštuju ovu Politiku privatnosti. Povezana društva uključuju našu matičnu tvrtku i sve druge podružnice, partnere u zajedničkom ulaganju ili druge tvrtke koje kontroliramo ili koje su pod zajedničkom kontrolom s nama.
S poslovnim partnerima: Vaše podatke možemo podijeliti s našim poslovnim partnerima kako bismo Vam ponudili određene proizvode, usluge ili promocije.
S drugim korisnicima: kada dijelite osobne podatke ili na drugi način komunicirate na javnim mjestima s drugim korisnicima, takve informacije mogu vidjeti svi korisnici i mogu se javno distribuirati vani. Ako komunicirate s drugim korisnicima ili se registrirate putem usluge društvenih medija treće strane, vaši kontakti na usluzi društvenih medija treće strane mogu vidjeti vaše ime, profil, slike i opis vaše aktivnosti. Slično, drugi korisnici će moći vidjeti opise Vaših aktivnosti, komunicirati s Vama i vidjeti Vaš profil.
Uz Vaš pristanak: Vaše osobne podatke možemo otkriti u bilo koju drugu svrhu uz Vaš pristanak.


Zadržavanje Vaših osobnih podataka


Tvrtka će zadržati Vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Zadržat ćemo i koristiti vaše osobne podatke u mjeri u kojoj je to potrebno za poštivanje naših zakonskih obveza (na primjer, ako smo dužni zadržati vaše podatke kako bismo bili u skladu s primjenjivim zakonima), rješavanje sporova i provođenje naših pravnih ugovora i politika.

Tvrtka će također zadržati podatke o korištenju za potrebe interne analize. Podaci o korištenju općenito se čuvaju kraće vremensko razdoblje, osim kada se ti podaci koriste za jačanje sigurnosti ili poboljšanje funkcionalnosti naše usluge, ili kada smo zakonski obvezni čuvati te podatke dulje vremensko razdoblje.

Prijenos vaših osobnih podataka


Vaši podaci, uključujući osobne podatke, obrađuju se u poslovnim uredima Društva i na svim drugim mjestima gdje se nalaze strane uključene u obradu. To znači da se ti podaci mogu prenijeti na — i održavati na — računalima koja se nalaze izvan vaše države, pokrajine, države ili druge vladine jurisdikcije gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz vaše jurisdikcije.

Vaš pristanak na ovu Politiku privatnosti nakon čega slijedi Vaše podnošenje takvih informacija predstavlja Vaš pristanak na taj prijenos.

Tvrtka će poduzeti sve razumno potrebne korake kako bi osigurala da se s Vašim podacima postupa sigurno i u skladu s ovom Politikom privatnosti i neće doći do prijenosa Vaših osobnih podataka u organizaciju ili državu osim ako postoje odgovarajuće kontrole uključujući sigurnost Vaši podaci i ostali osobni podaci.

Izbrišite svoje osobne podatke


Imate pravo izbrisati ili zatražiti da vam pomognemo u brisanju osobnih podataka koje smo prikupili o vama.

Naša Vam usluga može dati mogućnost brisanja određenih informacija o Vama unutar Usluge.

Svoje podatke možete ažurirati, izmijeniti ili izbrisati u bilo kojem trenutku tako da se prijavite na svoj račun, ako ga imate, i posjetite odjeljak postavki računa koji vam omogućuje upravljanje vašim osobnim podacima. Također nas možete kontaktirati kako biste zatražili pristup, ispravak ili brisanje bilo kojih osobnih podataka koje ste nam dostavili.

Imajte na umu, međutim, da ćemo možda trebati zadržati određene podatke kada za to imamo zakonsku obvezu ili zakonsku osnovu.

Otkrivanje Vaših osobnih podataka


Poslovne transakcije
Ako je Društvo uključeno u spajanje, stjecanje ili prodaju imovine, Vaši osobni podaci mogu biti preneseni. Poslat ćemo obavijest prije nego što se Vaši osobni podaci prenesu i postanu podložni različitim Pravilima privatnosti.

Provedba zakona
Pod određenim okolnostima, od Društva se može tražiti da otkrije Vaše osobne podatke ako to zahtijeva zakon ili kao odgovor na valjane zahtjeve javnih tijela (npr. suda ili vladine agencije).

Ostali zakonski zahtjevi
Tvrtka može otkriti Vaše osobne podatke u dobroj vjeri da je takva radnja neophodna za:

Poštujte zakonsku obvezu
Štiti i brani prava ili imovinu Društva
Spriječiti ili istražiti moguće zlouporabe u vezi s uslugom
Štiti osobnu sigurnost korisnika usluge ili javnosti
Zaštitite se od pravne odgovornosti


Sigurnost Vaših osobnih podataka


Sigurnost Vaših osobnih podataka važna nam je, ali imajte na umu da nijedna metoda prijenosa putem interneta ili metoda elektroničke pohrane nije 100% sigurna. Iako nastojimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu Vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njihovu apsolutnu sigurnost.

Privatnost djece


Naša usluga se ne obraća nikome mlađem od 13 godina. Ne prikupljamo svjesno osobne podatke od bilo koga mlađeg od 13 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i svjesni ste da nam je vaše dijete dalo osobne podatke, molimo vas Kontaktirajte nas. Ako postanemo svjesni da smo prikupili osobne podatke od osoba mlađih od 13 godina bez provjere pristanka roditelja, poduzimamo korake za uklanjanje tih informacija s naših poslužitelja.

Ako se moramo osloniti na privolu kao pravnu osnovu za obradu vaših podataka, a vaša država zahtijeva privolu roditelja, možemo zatražiti privolu vašeg roditelja prije nego što prikupimo i upotrijebimo te podatke.

Veze na druge web stranice


Naša usluga može sadržavati poveznice na druge web stranice kojima ne upravljamo mi. Ako kliknete na poveznicu treće strane, bit ćete preusmjereni na stranicu te treće strane. Toplo Vam savjetujemo da pregledate Politiku privatnosti svake stranice koju posjetite.

Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti ili praksu bilo kojih stranica ili usluga trećih strana.

Promjene ovih Pravila privatnosti


S vremena na vrijeme možemo ažurirati našu Politiku privatnosti. Obavijestit ćemo Vas o svim promjenama objavljivanjem novih Pravila privatnosti na ovoj stranici.

Obavijestit ćemo vas putem e-pošte i/ili istaknute obavijesti na našoj usluzi prije nego što promjena stupi na snagu i ažurirati datum “Zadnje ažuriranje” na vrhu ovih Pravila privatnosti.

Savjetujemo vam da povremeno pregledate ovu Politiku privatnosti radi eventualnih promjena. Promjene ovih Pravila o privatnosti stupaju na snagu kada se objave na ovoj stranici.

Kontaktirajte nas
Ako imate pitanja o ovim Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati:

E-poštom: jetfoxdesignweb@gmail.com


Generirano pomoću TermsFeed generatora pravila o privatnosti

Add to cart